SİNOP MERKEZ FATİH İLKOKULU KİTAP KUMBARAM PROJESİ DEVAM EDİYOR

SİNOP MERKEZ FATİH İLKOKULU KİTAP KUMBARAM PROJESİ DEVAM EDİYOR

KİTAP KUMBARAM PROJESİ TÜRKİYE, SIRBİSTAN VE AZERBAYCAN ORTAKLIĞI İLE KURULMUŞ OLUP 13 ÖĞRTEMENDEN OLUŞAN BİR PROJEDİR. BU PROJE KAPSAMINDA OKULUMUZ ÖĞRETMENİ YASEMİN DUR VE ÖĞRENCİLERİ KİTAP TOPLAYIP, TOPLADIĞI KİTAPLARI İHTİYACI OLAN OKULLARA ULAŞTIRIP KÜTÜPHANELER KURULMASINI SAĞLIYOR. PROJE BAŞLADIĞINDAN BU YANA TÜRKİYENİN FARKLI BÖLGELERİNDE 15 TANE KÜTÜPHANE KURULMUŞTUR.

09.11.2023 86

09-11-202309-11-202309-11-202309-11-202309-11-202309-11-2023KİTAP KUMBARAM / MY BOOK CRATE

Kumbaraya benzeyen büyük bir kutunun içinde kitapları toplayıp kütüphanesi olmayan veya yeterli sayıda kitabı olmayan okullara ulaştıracağız, kitap ihtiyaçlarını gidereceğiz, kütüphane oluşturacağız. Bu sayede hem ihtiyacı olan çocukları kitaplarla buluşturacağız hem de kitap desteğinde bulunan çocuklara en önemli değerlerimizden olan paylaşma, yardımlaşma, sevgi, saygı, kardeşlik, empati kurma gibi kazanımları vermiş olacağız. Okuma kültürüne katkıda bulunan çeşitli etkinliklerle de projeyi her daim dinamik tutacağız.

 

We will collectthe books in a big box resembling a piggy bank and deliver themtoschoolsthat do not have a libraryor do not haveenoughbooks, wewillmeettheirbookneedsandcreate a library. Inthisway, wewill not onlybringtogetherchildren in needwithbooks, but alsogivethechildrenwhosupportbooksgainssuch as sharing, cooperation, love, respect, brotherhoodandempathy, whichareamongourmostimportantvalues. Wewillalwayskeeptheprojectdynamicwithvariousactivitiesthatcontributetotheculture of reading.