Okulumuz, “Environment, Sweet Home” Adlı eTwinning Projesine Ortak Oldu

01.11.2023 139

Okulumuz, “Environment, Sweet Home” Adlı eTwinning Projesine Ortak Oldu

Okulumuz Fatih İlkokulu 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında da  eTwinning projelerine katılmaya devam ediyor. Türkiye ve Romanya kuruculuğunda başlatılan Environment, Sweet Home adlı projede Romanya, İtalya, Yunanistan, Litvanya, Hırvatistan, Ukrayna ve Türkiye’den öğretmen ve öğrenciler iklim değişikliği, çevre kirliliği ve geri dönüşüm hakkında farkındalık kazandırmayı amaçlıyor. Bu proje sonunda geri dönüşüm nedir, önemi nedir, çöpler çevrede ne kadar süre kalır,  iklim değişikliğine nasıl sebep olur?..vb konularında öğrencileri bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Eylül ayında başlayan proje ile öğrenciler aktif katılım sağlayarak çevrenin korunmasını sağlayacak, bu konuda gerekli yeterliliklere ulaşacaktır. İlimiz ve okulumuz adına projeyi yürütecek  öğretmenimiz Güleser ARICI SARIOĞLU; “Fen Bilimleri, Hayat bilgisi derslerine entegre ederek yürüteceğimiz projemizin çocuklarımıza hayat boyu sürecek katkılar sağlamasını umuyoruz, Çocuklarımızı hayatın içinde hayatı öğreterek ve öğrenirken de bir dünya vatandaşı kimliğini unutturmayarak yetiştirmek istiyoruz. Ayrıca projemizle öğrencilerin farklı kültürleri tanıyarak kendilerini geliştirmelerini 21.yy becerilerine ulaşmalarını ve davranışlarıyla örnek kişiler olmalarını hedeflemekteyiz. Öğrencilerimizle çalışmalarımız eTwinning platformundaki farklı projelerle de devam edecek” dedi.